Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgravad lax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Egen saffransgravad lax blir vackert och en garanterad succé på julbordet. Receptet är beräknat för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
  2. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl.
  3. Stöt saffran, vitpeppar, stjärnanisen och fänkålsfrön fint i en mortel. Tillsätt socker och salt i kryddblandningen, blanda väl.
  4. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Droppa Pernod över laxen.
  5. Låt laxen vila i rumstemperatur tills blandningen börjat smälta, minst en timme.
  6. Förvara laxen kylskåpskallt minst ett dygn.
  7. Receptet är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.