Urläcker lysande gul saffranslasagne med kräftstjärtar
Instruktioner
- Smält smöret i en stor kastrull, blanda i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Sjud 3 – 5 minuter, tillsätt saffran, tomatpuré, kräftspad, hummerfond, creme fraiche, citronsaft, cognac och vitt vin. Sjud 5 – 10 minuter under omrörning, smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i osten och låt smälta samt ta kastrullen av värmen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök, svamp och zucchinin utan att det tar färg, ca 3 minuter, salta lätt och riv över lite svartpeppar. Ta pannan av värmen.
- Varva lasagneplattorna med kräftstjärtar och svamp-lökblandning och såsen i en smord form. Strö över ost och gratinera i nedre del av ugnen 15 – 20 minuter vid 200 °C.
- Garnera med citronklyftor och dill. Servera med tomatsallad.
Publicerat den
6 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar