Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransgul Kräftlasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Urläcker lysande gul saffranslasagne med kräftstjärtar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor kastrull, blanda i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Sjud 3 – 5 minuter, tillsätt saffran, tomatpuré, kräftspad, hummerfond, creme fraiche, citronsaft, cognac och vitt vin. Sjud 5 – 10 minuter under omrörning, smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i osten och låt smälta samt ta kastrullen av värmen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök, svamp och zucchinin utan att det tar färg, ca 3 minuter, salta lätt och riv över lite svartpeppar. Ta pannan av värmen.
  3. Varva lasagneplattorna med kräftstjärtar och svamp-lökblandning och såsen i en smord form. Strö över ost och gratinera i nedre del av ugnen 15 – 20 minuter vid 200 °C.
  4. Garnera med citronklyftor och dill. Servera med tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.