Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranshjärtan med vanilj

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept har vi bakat varje jul sen jag var liten. Ett riktigt guldklipp taget ur min mammas kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret, tillsätt mjölken. Smula ner jästen i en bunke. När vätskan blivit 37 grader så häll den över jästen, blanda tills den smält, tillsätt då saffran, sirap, salt och ägg. Tillsätt mjölet, lite i taget (spara lite mjöl till utbakning). Arbeta degen tills den är blank och smidig. Degen ska jäsa tills den växt till dubbla storleken, ca 30 minuter. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Knåda degen ordentligt, dela den i två. Varje del ska kavlas 30*35 centimeter. Smeta på fyllningen. Rulla från båda långsidorna tills de möts på mitten. Skär varje rulle i 16-18 bitar och lägg på bakpapperklädd plåt. Hjärtanen ska nu jäsa under bakhandduk i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på råsocker, låt dem sedan gräddas i mitten av ugnen, 6-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.