Instruktioner
Smält smöret, tillsätt mjölken. Smula ner jästen i en bunke. När vätskan blivit 37 grader så häll den över jästen, blanda tills den smält, tillsätt då saffran, sirap, salt och ägg. Tillsätt mjölet, lite i taget (spara lite mjöl till utbakning). Arbeta degen tills den är blank och smidig.
Degen ska jäsa tills den växt till dubbla storleken, ca 30 minuter. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Knåda degen ordentligt, dela den i två. Varje del ska kavlas 30*35 centimeter. Smeta på fyllningen. Rulla från båda långsidorna tills de möts på mitten. Skär varje rulle i 16-18 bitar och lägg på bakpapperklädd plåt. Hjärtanen ska nu jäsa under bakhandduk i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på råsocker, låt dem sedan gräddas i mitten av ugnen, 6-8 minuter.