Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka med vitchokladtopping och lingon

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett experiment jag gjorde när jag skulle ha fredagsfika på jobbet å det blev riktigt gott! Passar utmärkt till adventsfikat och jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda det sedan med det smälta smöret och vispa sedan i mjölk, och äggen. Vispa bara så det blandas.
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop det med äggblandningen. Smörj och bröa eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna och häll sedan i smeten. Grädda i 15-20 min. Låt kakan kallna.
  4. Smält chokladen och blanda den med Philadelphiaosten. Bred blandningen över kakan och gör ett fint vågmönster med en gaffel.
  5. Strö på lingonen och du har en underbart vacker och god långpannekaka att skära i lagom bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.