Ett experiment jag gjorde när jag skulle ha fredagsfika på jobbet å det blev riktigt gott!
Passar utmärkt till adventsfikat och jul.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda det sedan med det smälta smöret och vispa sedan i mjölk, och äggen. Vispa bara så det blandas.
- Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop det med äggblandningen.
Smörj och bröa eller lägg i bakplåtspapper i en långpanna och häll sedan i smeten.
Grädda i 15-20 min. Låt kakan kallna.
- Smält chokladen och blanda den med Philadelphiaosten. Bred blandningen över kakan och gör ett fint vågmönster med en gaffel.
- Strö på lingonen och du har en underbart vacker och god långpannekaka att skära i lagom bitar.
Publicerat den
27 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar