Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka med glasyr

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Härligt god

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret eller margarinet och låt det svalna vispa ägg och socker vitt och pösigt stöt saffranet i en mortel och tillsätt detta och det avsvalnande smöret eller margarine ttill ägg-socker blandningen blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ned detta tillsammans med grädden häll smeten i en smord och bröad form ca 22cm i diameter och grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter låt svalna och bred sen ett tunt lager med sylt över kakan blanda florsocker och vatten och fördela glasyren ovanpå syltlagret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.