Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskaka i långpanna

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En saftig saffranskaka bakad i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret och blanda i saffran och mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  3. Blanda nu ihop allt och häll ut i långpannan. Strö pärlsocker över kakan.
  4. Grädda i ca. 25-35 minuter. Grädda inte för länge , kolla med sticka

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

  • Jansingen 17 december 2009

    Jättebra recept. Snabbt att göra och många goda bitar blev det. Om man vill kan man strö över lite flagad mandel också.

  • Qvinna 2 december 2011

    Jag bytte ut pärlsockret mot lite grovriven mandelmassa. Mums

  • Sarand 22 november 2014

    Enkel och god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.