Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskladdkaka

(25 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Perfekt till adventskaffet eller julhelgen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel. Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt gärna det smälta fettet sist. Häll smeten i formen. Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (25)

  • MariePahlman 27 november 2009

    Kanske kan vara nåt tills på söndag...=)

  • Eggberta 27 november 2009

    Den vill jag prova till 1:a advent!

  • rmjendesten 28 november 2009

    Det här verkar underbart gott! Måste provas!!

  • Pinglan52 28 november 2009

    Min man frågade just om jag skulle baka lussekatter idag, men det får nog bli den här kakan som jag bakar idag!

  • viggojozo 28 november 2009

    Har precis tagit ut kakan ur ugnen - doftar ljuvligt och ser till min stora glädje ut som på bilden. Funderar på om man kan servera den till något, tex smaksatt kesella?

  • sussisus 28 november 2009

    Du skulle nog kunna använda smaksatt kesella. Kakan kan vara lite för söt, så något syrligt kanske passar.

  • trissmamman 28 november 2009

    Jättegod! Tog mindre socker (ca 1,5 dl mindre) och rev istället ner ca 1 dl mandelmassa. Smaskens!!! Nästa gång vi för besöska jag bjuda på denna.

  • Trolltygan 28 november 2009

    Denna ska jag utan tvekan prova på att baka i morgon när det är 1:a advent Byter dock ut mjöl mot glutenfritt och använder mig av mjölkfritt smör! :-) Kommer nog att bli succé

  • fkn04001 29 november 2009

    Var lite skeptisk en kladdkaka ska ju ändå vara choklad... Men i juletid så är den här underbar!!!!!

  • Darkanna 30 november 2009

    Väldigt god! Testade att riva ner mandelmassa som föreslogs, blev väldigt saftigt då! Serverade med kall pösigt vispad vaniljvisp och drack Dufvenskroks vaniljglögg med isbitar i till. Adventstips:D Väldigt sött, men man tar ju en liten bit bara, och hur ofta är det advent egentligen? Pass på!

  • eva_jonte 3 december 2009

    låter mums!! men har ni den inne i 35 min?? blir den kladdig då?

  • olympia71 3 december 2009

    Nån som testat att göra någon topping/frosting till denna kaka? Funderar lite på vit chokladtryffel, blir det "för mycket" tro?

  • olympia71 11 december 2009

    så god som smeten var kan den här kakan inte bli annat än supergod (står just nu i ugnen) :-D "förbakar" inför bjudning på söndag. har bytt 1½dl socker mot 1 dl fint riven mandelmassa och la bakplåtspapper i botten och smorde och strödde med kokosflingor på sidorna. när härligheten serveras ska jag toppa med en frosting gjord på 200g smält vit blockchoklad blandat med 200g philadelphiaost. rapporterar sedan exakt HUR smaskigt det blev! :-D

  • olympia71 17 december 2009

    hade kakan inne 20 min och det var nog lite för lite egentligen. kanske 25-30 hade givit perfekt resultat? gjorde topping på 200g smält vit choklad och 200g philadelphiaost. blev som godis, helt suverän, denna kommer jag definitivt att göra fler gånger!

  • monicadanell 17 december 2009

    Bakade den idag men den var god men för söt för mej kommer nog inte att göra om den för min son är diabeter men jag ger dej en 4 för den var kladdig och god iaf monica

  • MATGLADMORMOR 19 januari 2010

    Kakan blev jättegod när jag minskade ner sockret till 3½ dl och gräddade den i 25 min.

  • cami1965 30 november 2010

    Gjorde kakan i fjol flera gånger det blev en succe. I år ska jag baka den med dinkelmjöl

  • crazylelle 17 december 2010

    Annorlunda och jättegod verkligen! Hade den inne i 25 minuter och det blev en perfekt kladdig konsistens i min ugn :)

  • yvozi 28 november 2011

    Den blev jättegod. Det blev som lite kandering i kanterna - jättegott!

  • MissLinnea 29 november 2011

    VÄLDIGT god men lite för söt. Man bör minska en aning på sockret. =)

  • lenasvensson 30 november 2012

    Jättegod! Jag minskade dock sockret till 3 dl sen hade jag den bara inne i 20 min, och då var den faktiskt inte kladdig alls. Så mellan 15-20 min hade blivit bra för mig. Men som sagt var den väldigt god :)

  • elsklingen 3 december 2012

    Blir det inte beskt med så mycket vaniljsocker i?! Mvh Suss

  • sussisus 3 december 2012

    Nej, det blir det inte. De 4 msk vaniljsocker motsvarar i grundreceptet 4 msk kakao. Du kan däremot dra ner på strösockret till 3 dl om du nu vill minska på sockret.

  • Muppan60 6 december 2012

    Otroligt god. Jag minskade sockret till 4 dl och hade den inne i knappt 25 min, det blev perfekt. Har även testat att göra en variant där jag byter ut saffran mot 1 msk pepparkakskrydda, också jättegott!

  • humtydumty 17 december 2012

    Jag älskar kladdkakor och var väldigt tveksam när jag såg det här receptet. Men jag kan ju bara säga hur himla överraskad jag blev! Den var riktigt riktigt god! =) Men jag hade i bara 3 dl socker och redan då var den väldigt söt. Ska nästa gång testa mnska på vaniljsockret med hälften. Sen hade jag inne den 20 minuter och hade jag haft i den längre, hade den inte längre varit kladdig. Jag har en varmluftsugn. Så nästa gång ska jag nog ha i den mellan 15-17 minuter max. Den var enkel att göra, man var tvungen att verkligen röra in smöret i slutet men till slut gick det in i smeten. Godast var den dock dagen efter, efter att den varit i kylskåpet under natten. Men denna kan jag varmt rekomendera! Denna ska jag servera på julafton efter vi ätit all gomat =) ska baka den dagen före julafton och sen servera den på julafton. Tack så hemskt mkt för detta recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.