- Serverar: 60-70 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Saftiga goda vuxenbullar med saffran och mandelmassa. Jag har slutat att göra torra lussekatter efter att jag fick detta receptet 2006 av en jobbarkompis.
Instruktioner
- Obs! Degen ska kavlas ut direkt utan jäsning!
- Börja därför med att blanda mandelmassa och smör till fyllningen. Enklast med en elvisp. Kör tills allt är riktigt mjukt.
- Degen:
Smula jästen i degbunken. (assistenten)
Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt socker, salt, saffran och ägget.
Häll i mjölet, häll sakta mot slutet ifall inte allt går åt. ( Har inte hänt mig någon gång!) Kör degen i 5 minuter i assistenten.
- Dela degen i fyra bitar på direkten utan jäsning. Kavla ut degen till ca 0,5 cm tjock platta. Skär ut fyrkanter 7x7 cm stora. Lägg en matsked av fyllning på varje fyrkant. Om du vill ha russin i bullen så lägger du nu några sådana ovanpå fyllningen. Kläm ihop de fyra hörnen och lägg i en alliminiumform, tryck ner ett finger i mitten där alla hörn möts. Detta för att hörnen inte ska bli brända i ugnen. LÅT JÄSA 1 TIMME på plåten. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö flagad mandel och/eller pärlsocker över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser väldigt goda ut, blir att testa lite närmare jul! :)
Det ska jag prova.Oj,vad jag blev sugen på saffransbullar...
Det låter verkligen mumsigt, det ska jag göra till första advent.
Nu ska jag testa receptet! Låter underbart att slippa torra bullar :-)
Låter som bullarna som min syster bakar och det enda recept hon inte delar med sej av :) Måste testas! Tack för receptet ! Ska bjuda syrran på dessa :)
Min pappa älskade dessa!!!
Sparade detta recept direkt för det verkar SÅÅ gott. Det var många år sedan jag slutade baka klassiska saffransbullar. De bara växer i mun. Jag har ett annat fantastiskt recept jag bakar saftiga bullar på men det skadar inte att ha ett till att växla mellan. Hör av mig när jag bakat dessa. Kram och god jul!
Jättegoda knyten MEN lika goda att baka ut som vanliga bullar!!! :-)
Jag gjorde dessa på havremjölk och mjölkfritt margarin, och det funkade jättebra! Jättegoda bullar!
Gjorde oxå dessa mjölkfria och som vanliga bullar i stället (dvs kavlade ut platter, på med mandelmassefyllningen och russin, rulla ihop och skär) - fungerade jättebra och alla som smakat tycker att att de är sååå goda.Kommer att bli dessa bullar även nästa jul!!
Fantastiskt goda!! Hela familjens favvo! Inte bara för vuxna, min 3- och 5åring formligen äääälskar bullarna :)
Tack för ett underbart gott recept. Det blev succé när jag bjöd på dessa härliga bullar. Kommer att bli en av mina favoriter.
Tack för detta underbara recept, kan bara säga mmmmmmmmm.
Verkligen mumsiga bullar hela familjen gillade dem även 7-åring och 3-åring, gick hyfsat snabbt att göra, barnen var med och klickade röran samt la i russin.
Gjorde dessa i julas och jag säger som du: Aldrig mer torra lussekatter. Detta blir min nya tradition när det gäller saffransbröd. Tack för receptet!
Brukar varje år alltid baka saffransbullar på mitt vis och de är goda. MEN så i år tänkte jag att det var dags att förnya sig.Hittade så detta recept och har nu bakat dessa knyten.Det var en enastående lättkavlad deg och bullarna blev delikata, mjuka i konsistensen och bara såååå goda
De låter jättegott! Men var ska hjortronsaltet in?
Vilka goda saffranbullar! Hela familjen gillade de verkligen. Vilken härlig deg att jobba med!
Toppengoda, det är andra året jag gör dessa saffransknyte, mums. Alla som får smaka dom blir lyriska, dock utesluter jag russinen eftersom jag inte gillar det i fikabröd, men som sagt resultatet är så himmelskt, aldrig mer torra saffrans bullar för min del.
Tack så jätte mycket för detta recept, toppengoda blev de. Inte sista gången jag gör dessa, blir nog favoriter, varje jul hädanefter. Absolut en 5 poängare.
Tack för receptet till dessa underbara bullar som är lätta att lyckas med även i här Tyskland, där det i vanliga fall är svårt med mjölet och det andra! ;-) Verkligen jättegoda!
Tack för ett bra recept! Dessa har blivit en favorit och halva släkten har börjat baka dem efter att ha ätit mina under jul :-) riktigt goda! (Vi skippar dock russin)