Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskroppkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Kroppkakor är gott så varför inta prova med lite saffran i! Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered fyllningen först. Skär fläsket och löken mycket fint! Fräs på allt i stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna. Stöt kryddorna i mortel riktigt finmalet. Blanda den pressade potatisen med ägget, kryddorna och mjölet. Arbeta ihop till en fast deg.
  2. Rulla små bollar och gör en urgröpning till fyllningen. Bollen bör vara som en pingisboll i storleken, ca 1 rågad tesked fyllning/boll! Koka 5-10 min. Kroppkakorna är färdiga när de flytit upp till ytan! Frys in och ta fram till julbordet. Stek dom lätt i stekpanna före servering!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.