Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranslängd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Supergod saffranslängd som är fylld med mandelmassa och vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken så att den blir fingervarm (ca37°C) 2. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den mjökblandningen. 3. Blanda saffran, salt, mjök och socker i en separat bunke och tillsätt det sedan. 4. Blanda till en smidig smet och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 5. Dela degen i två delar, och kavla ut dem till två platta à ca 30 x 40 cm. 6. Klicka ut hälften av smöret och fördela hälften av sockret på var och en av plattorna, smulad sedan mandelmassa och hackad vit choklad över. 7. Vik degarna två gånger (långsida mot långsida). 8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa i ca 30 minuter. 9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelflarn. 10. Grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gaen 26 november 2009

    Helt underbar saffranslängd! Det går bara inte sluta äta :) Perfekt till julmyset!

  • sabr0201 30 november 2009

    Den var vekligen god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.