Instruktioner
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken så att den blir fingervarm (ca37°C)
2. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den mjökblandningen.
3. Blanda saffran, salt, mjök och socker i en separat bunke och tillsätt det sedan.
4. Blanda till en smidig smet och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Dela degen i två delar, och kavla ut dem till två platta à ca 30 x 40 cm.
6. Klicka ut hälften av smöret och fördela hälften av sockret på var och en av plattorna, smulad sedan mandelmassa och hackad vit choklad över.
7. Vik degarna två gånger (långsida mot långsida).
8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa i ca 30 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelflarn.
10. Grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 25-30 minuter.
Helt underbar saffranslängd! Det går bara inte sluta äta :) Perfekt till julmyset!
Den var vekligen god!