Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmarinerade kycklinglårfiléer med potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En marinad med saffran, vitlök, sambal oelek och örtkryddor som smaksätter dessa kycklinglårfiléer. Busenkelt och hur gott som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke. Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1-2 timmar eller över natten.
  2. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 225 grader i ca 30 minuter. Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinhalvan i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.
  3. Koka potatisen utan skal, låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar. Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
  4. Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.