En marinad med saffran, vitlök, sambal oelek och örtkryddor som smaksätter dessa kycklinglårfiléer.
Busenkelt och hur gott som helst!
Instruktioner
- Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke.
Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1-2 timmar eller över natten.
- Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 225 grader i ca 30 minuter.
Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinhalvan i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.
- Koka potatisen utan skal, låt den svalna.
Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar.
Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen.
Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
- Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.
Publicerat den
4 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar