Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Antalet muffins är angivet till 24 st i receptet, men jag fick ca 50, ändå är de stora.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa 30 min övertäckt. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 24 (50)??? släta bullar och lägg dem i muffinsformar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8(-10) min. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • piroma 11 november 2011

    Detta är ju inga muffins...det är ju saffransbullar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.