Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins med citrus och mörk choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa kan göras med eller utan mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, skal från apelsin och citron samt havregryn, finhackade aprikoser, mixad mandel och saffran väl med en gaffel i en bunke.
  2. Tillsätt honung, olja, yoghurt och ägg och blanda med gaffeln till en jämn och gul smet. Fyll aluminium-muffinsformar till hälften med smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.
  3. Servera som de är eller smält mörk choklad, minst 72% kakaohalt, över vattenbad i en djup tallrik. När muffinsen svalnat häll lite smält choklad över toppen och garnera även, om du vill, med fint strössel eller hackade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.