Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannacotta med äppelsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande effterrätt i adventstider. Härlig doft och smak av saffran och syrigt äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Lägg skrapet och vaniljstången i en kastrull.
  2. Tillsätt mellangrädde, saffran och socker. Låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
  3. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Ta bort vaniljstången från gräddkoket. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i den heta grädden. Låt dem smälta under omrörning.
  4. Häll upp pannacottan i fyra formar eller glas. Låt dem stå i kylen tills de stelnat (minst 4 timmar).
  5. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem några minuter i smöret. Tillsätt, citronsaft och sirap, och låt det fräsa med några minuter. Fördela salsan över pannacottorna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.