Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saffranspannkaka är en äkta gotländsk efterrätt som uppskattas, inte bara där, utan i hela landet. perfekt att göra om du har risgrynsgröt över. Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och salmbärssylt.

Ingredienser

Instruktioner

Koka risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint. Blanda i mandeln, grädden, äggen, vaniljsockret samt russinen i gröten. Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret. Smöra en ugnssäker form och lägg i smeten. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • krook 9 maj 2010

    Enkel och mkt god saffranspannkaka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.