Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspavlovor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spröda maränger med saffran toppas med grädde och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor med saffran och ättikssprit till ett vitt skum. Häll i sockret, lite i taget. Vispa marängen tills den har blivit styv och glansig. Vänd försiktigt i siktad maizena.
  2. Klicka ut 6 maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka marängerna i nedre delen av ugnen i 120 grader ca 1 timme. Låt marängerna svalna.
  3. Vispa grädden lätt med florsockret. Garnera marängerna med grädde, blandad frukt och om så önskas vita chokladbräck.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.