Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk saffransris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Zereshk är torkade persiska berberisbär som finns i utländska butiker med matvaror från Iran och mellanöstern

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och blöttlägg riset i minst ½ timme i lättsaltat vatten.
  2. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull, gärna teflon eller tjockbottnad så att riset inte fastnar.
  3. Häll bort risvattnet och tillsätt riset i det kokande vattnet. Tillsätt ½ msk salt. Rör en gång så att det inte klumpar sig. Låt koka häftigt 5-8 min, riset ska fortfarande ha en hård kärna.
  4. Skala och skiva under tiden potatisen i ½ cm-tjocka skivor.
  5. 5. Häll riset i ett durkslag. Skölj ur kastrullen med ljummet vatten och häll det över riset i durkslaget.
  6. 6. Hetta upp 2 msk olja i kastrullen och lägg i potatisen. Låt den bli gyllenbrun.
  7. 7. Lägg i riset och sänk sedan värmen. Klicka över smör. Täck med handduk. Lägg på locket och låt alltsammans ångkoka på mycket svag värme ca 40 minuter. Lyft inte på locket under tiden.
  8. 8. Blanda saffranet med 1 msk hett vatten och låt det stå för att färga av sig. Blanda någon dl av det kokta riset med detta. Blanda det smörfrästa berberisen och saffranriset. Garnera riset med detta, de strimlade mandeln överst på riset, och potatisskivorna runt om.
  9. Tips: Du kan även koka riset som du brukar göra och garnera den på persiskt sätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emma 4 april 2024

    Hej! Emma heter jag och jobbar på Puffer AB med länkförsäljning. Jag kom in här på er sajt och tänkte att jag testar att kontakta er för att se om ni skulle vara intresserade av backlinks? Jag har en stor lista med olika sajter som jag säljer länkar på. Alla är förstås permanenta och do-follow (och inga PBN-nätverk). Jag har även möjlighet att kontakta sajter som passar just era behov och kolla om vi kan publicera er länk där, allt för att ni ska komma så högt upp i Googles sökresultat som möjligt. Om ni jobbar i andra länder än Sverige kan vi kika på alternativen där med. Jobbar ni med köpta länkar idag och skulle ni var intresserade av att se min lista? Om du skulle vara intresserad eller om du har några frågor så är det bara att maila mig 😊 Ha en fin dag,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.