En lättbakad rulltårtsbakelse med juliga smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker kraftigt. Stöt samman saffran med sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
- Häll smeten i en långpanna, ca 45 x 40 cm, klädd med smort bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddades på. Låt kakan kallna.
- Fyllning:
Vispa grädden och blanda ner sylten. Bred ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla ihop.
- Skär rulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon.
Publicerat den
20 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar