Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransrulltårta med liingongrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En lättbakad rulltårtsbakelse med juliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker kraftigt. Stöt samman saffran med sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 45 x 40 cm, klädd med smort bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddades på. Låt kakan kallna.
  4. Fyllning: Vispa grädden och blanda ner sylten. Bred ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla ihop.
  5. Skär rulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.