Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor med mandel och choklad

 
Saffransskorpor med mandel och choklad Saffransskorpor med mandel och choklad
  • Serverar: 80 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvliga skorpor som smakar jul. Gott att doppa samt till glöggen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal en tredjedel av mandeln fint och resten hackas grovt.
  2. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 4 dl mjöl blandat med bakpulver. Blanda i chokladen.
  3. Gör en deg och dela den i 8 bitar. Rulla ut bitarna till smala rullar (ca 2 cm tjocka) och lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Pensla rullarna med äggvitan.
  5. Grädda längderna i 180 grader ca 20 minuter.
  6. Skär upp längderna i sneda bitar och lägg tillbaka dem på plåten och torka skorporna i 100 grader ca 40 minuter.
  7. Låt svalna och lägg i en glasburk med tätslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.