Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Rör saffranet med lite av sockret.
Smält smöret och ha i saffran. Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken med smöret.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. (Strö över råsocker. Man kan pensla lite med vatten om man sockret inte fastnar ordentligt.)
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Kanongoda! Alla älskar dem! Använder oskållad mandel - lika gott men snabbare...
Mycket goda skorpor som kommer att göras flera gånger! Använde oskållade mandlar, och de blev supergoda. Tack för receptet! Lägger upp em bild på mitt resultat. Vårt betyg blir en 5!
Mycket goda. Vi kallar dessa för saffransbiscotti
Använde hälften av saffran, inget råsocker, annars enl receptet. Supergoda