Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

(4 kommentarer)  
Saffransskorpor Saffransskorpor
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa skorpor är hur goda som helst!!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Rör saffranet med lite av sockret. Smält smöret och ha i saffran. Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken med smöret. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. (Strö över råsocker. Man kan pensla lite med vatten om man sockret inte fastnar ordentligt.) Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • PinkLadie 22 november 2008

    Kanongoda! Alla älskar dem! Använder oskållad mandel - lika gott men snabbare...

  • katbeghan 17 februari 2013

    Mycket goda skorpor som kommer att göras flera gånger! Använde oskållade mandlar, och de blev supergoda. Tack för receptet! Lägger upp em bild på mitt resultat. Vårt betyg blir en 5!

  • saxa 26 november 2014

    Mycket goda. Vi kallar dessa för saffransbiscotti

  • saxa 26 november 2014

    Använde hälften av saffran, inget råsocker, annars enl receptet. Supergoda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.