Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor med hasselnötter

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supergoda saffransskorpor med hasselnötter i!

Ingredienser

Instruktioner

Slå ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och saffran poröst med en elvisp. Blanda i margarinet och därefter mjölet. Hacka nötterna och rör ner dom i degen. Ta fram en plåt och sätt på en bakplåtspapper. Ta lite mjöl på händerna och forma degen till 3 långa rader (lika långa som plåten) och platta dom sedan. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och skär alla tre långa skorporna till 60 sneda bitar Flytta isär skorporna lite, fördela eventuellt ut dom på två plåtar. Låt dom stå i ugnen i ytterligare 5 min minuter och ta sedan ut dom och låt dom svalna ordentligt innan du serverar dom eller lägger dom i en förvaringsburk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.