Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranssnurror

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Lätta att göra och goda att äta.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så att det löser upp sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till stora plattor. Bred på smöret och häll det grovrivna chokladen så att det täcker över hela degen. Rulla ihop degen och skär i skivor. Lägg på bakpappersklädda plåtar, låt jäsa 20-30 min. Särr ugnen på 225 grader. Pensla med ägg på. Grädda mitten av ugnen i ca 5-7 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.