Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen saffranstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Verkar supergott..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa gulor och socker pösigt. Lös upp saffranet i citronsaften eller ev i en msk cognac eller likör . Vänd ner crème fraiche och citron. Vispa vitorna till fast skum och vispa grädden hårt. Vänd försiktigt ner grädden i smeten och sedan äggvitorna.
  2. Krossa pepparkakorna och strö 2/3 i botten av en låg form. Slå smeten i formen och strö över resten av pepparkakssmulorna. Täck med plastfilm och frys minst 4 timmar. Tag ut tårtan ca 15 minuter innan den skall ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.