Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranstorsk på mjäll grönkål och syrad rödlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad festlig rätt även till julbordet?! - alternativ till lutfisken?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 180 grader.
  2. Ställ den tärnade rödlöken att dra i en skål med vinägern, en nypa salt & socker i ca 10 min.
  3. Dubbelvik torskfiléerna och lägg dem i smörad form. Smält smöret med saffran och en nypa salt och pensla torskfiléerna.
  4. Spara lite av Saffransmöret och ställ åt sidan.
  5. Baka torskfiléerna i ugnen ca 12-15 min
  6. Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken.
  7. Ta nu det resterande smöret och värm upp lite lätt och tillsätt de provensalska örterna.
  8. Häll försiktigt lite örtsmör över filéerna vid serveringen och riv lite rosépeppar över hela anrättningen.
  9. Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkål och rödlök Servera gärna med nypressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mayapaya 3 september 2015

    Otroligt gott. Detta ska vi göra fler gånger. Tack för receptet :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.