Tryffel av mörk choklad.
Doppade i saffransgrädde med vit choklad
Mums.....
Instruktioner
- Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund.
- Hacka den mörka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. När blandningen är slät och jämn, tillsätt det rumsvama smöret.
- Ställ tryffeln i kylskåp så att den blir så fast att man kan rulla små kulor av den.
- Gör 30 kulor och låt dem vila.
- Smält den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den.
- Låt dem stelna och doppa en gång till. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. På så sätt får pralinen den "taggiga" ytan.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
26 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oh vad GOTT det här låter!! Ska definitivt provas :)
Oj oj riktigt gott, kommer härmed att finnas i min godisskål till jul!