Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransvåfflor med Löjrom från Kalix

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lyxig och snygg förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka dill och gräslök och blanda ihop med créme fraichen. Finhacka även rödlök och gör rädisrosor om du orkar.
  2. Gör en vanlig våffelsmet och blanda ner gurkmeja, hackad bladspenat och ett kuvert saffran. Grädda och skär ut hjärtan.
  3. Lägg en sån där rund pepparkaksform precis i mitten av tallriken. Fyll med löjrom (obs ingen statar-löjrom, det är viktigt att den är fin) och ta försiktigt bort pepparkaksformen. Placera fyra våffelhjärtan runt romen. Klicka på lite créme fraiche på varje och garnera med avocadoskivor och rädisrosor. Lägg lite finhackad rödlök mellan varje våffelhjärta. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.