Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig äppelkaka med kanel och lingon i liten långpanna

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dubbelsats till vanlig långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund.
  2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar.
  3. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen.
  4. Bre ut smeten i en väl smord och bröad liten långpanna/lasagneform. Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.