Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig äppelkaka

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Äppelkakan är vackert marmorerad och får en lite nötig smak av kikärtsmjölet. Kikärtsmjölet kan bytas ut mot majsmjöl för den som vill. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter.
  2. Blanda 2½ dl farinsocker, de olika mjölsorterna, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äppelmos, olja och mjölk. Rör tills smeten är väl blandad. Vänd ner äppelbitar och kanel och rör om. Häll 2/3 av smeten i formen.
  3. Dekorsmet: Rör ner kanel och farinsocker i smeten som är kvar och häll den i formen. Dra med en gaffel i den så att ett mönster skapas.
  4. Strö eventuellt råsocker eller strösocker på toppen av kakan och grädda den i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna i formen innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.