Äppelkakan är vackert marmorerad och får en lite nötig smak av kikärtsmjölet. Kikärtsmjölet kan bytas ut mot majsmjöl för den som vill. Glutenfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter.
- Blanda 2½ dl farinsocker, de olika mjölsorterna, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äppelmos, olja och mjölk. Rör tills smeten är väl blandad. Vänd ner äppelbitar och kanel och rör om. Häll 2/3 av smeten i formen.
- Dekorsmet:
Rör ner kanel och farinsocker i smeten som är kvar och häll den i formen. Dra med en gaffel i den så att ett mönster skapas.
- Strö eventuellt råsocker eller strösocker på toppen av kakan och grädda den i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna i formen innan den skärs upp.
Publicerat den
5 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar