Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig bärkaka

 
Skriv ut

En jättegod och saftig kaka som med fördel kan bakas dagen innan servering. Kan ätas som den är eller med fluffig vaniljvisp!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med yoghurten.
  3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad (gärna med kokos!!) form, minst 1 1/2 liter. Lägg på hälften av bären och klicka sen i resten av smeten. Avsluta sedan med att strö på de sista bären, tryck ev. in dem lite i kakan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.