Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig förkokt kyckling med underbar grillglaze.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att förkoka innan grillen är super om man vill behålla saftigheten samtidigt som man känner sig säker på att kycklingen är genomklar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök. Lägg ner kycklingen. Koka kycklinglår med ben ca. 20 minuter och kycklingfilerna 10 minuter. Tag upp dem, låt svalna,
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till glazen (behöver inte kokas. Pensla lita av den på kycklingen och ställ in resen av den samt kycklingen i kylen tills det är dags att grilla.
  3. Grilla och glaza emellanåt tills du fått en härlig yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.