En saftig kaka som är godast att servera varm.
Servera kakan varm tillsammans med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
- Vispa smör i en bunke, med elvisp, någon minut. Tillsätt strösockret och apelsinskal. Vispa till fluffig konsistens.
- Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver.
- Häll smeten i formen, jämna till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Fördela krusbären ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 min.
- Smält under tiden smöret till täcket i en liten kastrull. Blanda ner muscovadosocker, rivet apelsinskal och mandelspån. Bred blandningen jämt över kakan. Grädda ytterligare ca 15 min. Prova med sticka i mitten av kakan.
- Låt kakan svalna i formen 10 min. Strö över lite mer socker.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar