Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig krusbärs - apelsin och mandelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En saftig kaka som är godast att servera varm. Servera kakan varm tillsammans med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
  3. Vispa smör i en bunke, med elvisp, någon minut. Tillsätt strösockret och apelsinskal. Vispa till fluffig konsistens.
  4. Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver.
  5. Häll smeten i formen, jämna till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Fördela krusbären ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 min.
  6. Smält under tiden smöret till täcket i en liten kastrull. Blanda ner muscovadosocker, rivet apelsinskal och mandelspån. Bred blandningen jämt över kakan. Grädda ytterligare ca 15 min. Prova med sticka i mitten av kakan.
  7. Låt kakan svalna i formen 10 min. Strö över lite mer socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.