Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig och hållbar Sockerkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här sockerkakan gör jag ofta. Saftig och riktigt god och olika varianter går att göra utifrån grundreceptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker, vaniljsocker och rumsvarmt smör poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Blanda bakpulver i mjölet och blanda ner detta i smeten tillsammans med vattnet. Rör ned kokosflingor. Smörj en stor sockerkakasform, jag brukar strö den med lite kokos. Häll i smeten och grädda sockerkakan i 175 grader i 50-55 minuter.
  2. Varianter: 1. Uteslut kokosflingorna och ta konjak istället för vatten! 2. Uteslut kokosflingorna och smaksätt med apelsinskal och lite gul hushållsfärg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.