Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig och mättande tacopaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Välldigt god och matig tacopaj om man vill lyxa till vardagen lite :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda rumsvarmt margarin med de torra ingredienserna till degen. Häll till sist på mjölken och knåda till en jämn deg. Tryck ut degen i en långpanna och nagga med gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Börja under tiden med att steka köttfärsen och hackad lök i oljan. När färsen är brynt tillsätter du kryddpåsarna, vitlöksklyftorna och vattnet, häll sist i crème fraichen. Ställ köttfärsen åt sidan och börja med fyllningen. Blanda 2 dl av den rivna osten med crème fraichen i en bunke, salta och peppra efter smak. Skär löken i lökringar och tomaterna i skivor. Häll köttfärsen i pajskalet, klicka sedan ut crème fraiche blandningen på köttfärsen och smeta försiktigt ut den till ett lager över hela pajen. Sprid sen ut löken och tomaterna så att det täcker crème fraichen och häll till sist på osten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills pajen fått en fin färg, stick i nachochips i pajen innan serverig. Ät den till en god sallad och någon god dressing t.ex. vitlöksdressing.
  2. Tips: Om man inte har tid att göra pajskalet är det annars väldigt gott att byta ut de mot ris. Lägg ett lager ris som täcker plåten men strunta i att förgrädda :) följ receptet som vanligt.
  3. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.