Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig sockerkaka med bärpulver

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Syrlig och god med härliga färger. Lite annorlunda att bjuda på. Bärpulver kan man köpa på hälsobutiken immun.se.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör ut med elvisp. Tillsätt vetemjölet och rör försiktigt med elvispen. Smält matfettet, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Häll 2/3 av smeten i formen och dela resten i två skålar. Blanda den ena delen med blåbärspulver och den andra delen med med tranbärspulver. Ringla dessa två blandningar över sockerkakssmeten i formen. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Denna kaka går också bra att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.