Saftig sockerkaka som får en fräsch smak av citron och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret luftigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret i en annan bunke. Tillsätt smör, riven ingefära, citronskal- och juice i äggvispet och vispa ihop. Vänd ner mjölblandningen till en slät smet.
- Fyll formen med smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Testa med en sticka att den är torr innan du tar ut den. Låt kakan stå i ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
- Ta en tandpetare eller en sticka och gör små hål i kakan.Du kan köra runt lite med stickan i en cirkel så att citronlagen verkligen kommer ner i hålen.
- Vispa ihop citronsaft och florsocker och häll det försiktigt över hela kakan, se till att det även rinner ner i de hål du gjort. Låt gärna kakan stå i kylen i ett par timmar så att den hinner sätta sig ordentligt.
- Pudra på florsocker vid servering.
Publicerat den
13 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar