Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig sockerkaka med citron och ingefära

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftig sockerkaka som får en fräsch smak av citron och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret luftigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret i en annan bunke. Tillsätt smör, riven ingefära, citronskal- och juice i äggvispet och vispa ihop. Vänd ner mjölblandningen till en slät smet.
  3. Fyll formen med smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Testa med en sticka att den är torr innan du tar ut den. Låt kakan stå i ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
  4. Ta en tandpetare eller en sticka och gör små hål i kakan.Du kan köra runt lite med stickan i en cirkel så att citronlagen verkligen kommer ner i hålen.
  5. Vispa ihop citronsaft och florsocker och häll det försiktigt över hela kakan, se till att det även rinner ner i de hål du gjort. Låt gärna kakan stå i kylen i ett par timmar så att den hinner sätta sig ordentligt.
  6. Pudra på florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.