Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig squashgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Squash + färs + ost = Fantastiskt. Tycker jag. Bjud gärna ugnsrostad potatis till och en krispig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär squashen i knappt centimetertjocka skivor. Lägg ut dem sida vid sida på en skärbräda och strö lite salt över. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Smula ner färsen och låt steka tills den får lite färg. Skala och hacka löken. Låt den fräsa med någon minut. Pressa vitlöken direkt ner i fräset och häll på passerade tomater, tomatpuré och kalvfond. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Smaksätt med lite rivet citronskal, salt och peppar.
  4. Klappa squaschen torr med hushållspapper. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek skivorna tills de fått lite färg på båda sidor.
  5. Skär mozzarellan i tunna skivor.
  6. Häll färssåsen i en ugnsfast form. Varva squasch- och mozzarellaskivor ovanpå. Ställ in formen i ugnen och grädda gratängen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.