- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Squash + färs + ost = Fantastiskt. Tycker jag.
Bjud gärna ugnsrostad potatis till och en krispig sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär squashen i knappt centimetertjocka skivor. Lägg ut dem sida vid sida på en skärbräda och strö lite salt över. Ställ åt sidan.
- Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Smula ner färsen och låt steka tills den får lite färg. Skala och hacka löken. Låt den fräsa med någon minut. Pressa vitlöken direkt ner i fräset och häll på passerade tomater, tomatpuré och kalvfond. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Smaksätt med lite rivet citronskal, salt och peppar.
- Klappa squaschen torr med hushållspapper. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek skivorna tills de fått lite färg på båda sidor.
- Skär mozzarellan i tunna skivor.
- Häll färssåsen i en ugnsfast form. Varva squasch- och mozzarellaskivor ovanpå. Ställ in formen i ugnen och grädda gratängen i ca 15 minuter.
Publicerat den
21 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar