Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig syrensockerkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt saftig sockerkaka med en twist av syrenblommor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter med sesam- eller andra frön.
  3. Rör smör och socker vitt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner grädden. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner det tillsammans med syrenblommorna i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan den får kallna på ett galler under bakduk.
  5. Servera kakan i skivor med en klick vispad hallongrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.