Saftiga och frasiga kycklingburgare med lime- och koriandertwist. Serveras med en fräsch sweet chilidressing.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda färsen med salladslök, vitlök, hackad koriander, finrivet limeskal, sweet chilisås och salt. Forma färsen till hamburgare i en hamburgerform eller i en utstickare, 7-8 cm i diameter.
- Blanda mjöl och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägget och lägg ströbrödet i en mindre skål. Panera burgarna genom att först doppa dem i mjöl- och pepparblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.
- Bryn burgarna på medelvärme i olja ca 2 minuter på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek färdigt mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Dela bröden och stek eller grilla snittytorna. Lägg på kycklingburgarna, dressing och sallad. Servera med avokadoklyftor, lime, koriander och lite extra sweet chilisås.
Publicerat den
23 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar