Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga kanelbullar med vaniljkesella

 
Skriv ut

Goda saftiga bullar

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i mjölken och låt bli fingervarmt. Smula ned jästen och häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig,tillsätt kesellan. Blanda de övriga ingredienserna (ta inte allt mjöl på en gång) och tillsätt degvätskan. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i två och kavla ut. Bred på smör och strö över socker, kanel och riven mandelmassa. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2 cm tjocka skivor och lägg i bulllformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Vispa upp ägg och pensla bullarna,strö på pärlsocker eller mandelspån. Grädda i 225 grader i ca 10-13 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.