Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga revbenspjäll

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 1-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna variant gör att de blir saftigare och smakar mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med löken, vitlöken, lagerbladen, buljongen, peppar och en skvätt soya och låt det koka ihop en 20 minuter så att smakerna frigörs.
  2. Lägg ner revbenspjällen och låt dem sjuda i ca 60 minuter.
  3. Ta upp och lägg på ett grillgaller eller i en ugnsform och pensla på glazen och in på 225 grader på grilleffekt i ca 10-15 min eller tills de fått fin färg. Om du vill få mer röksmak kan du ha i lite liquid smok i koket (men var försiktig den är väldigt koncentrerad)
  4. Glazen: Blanda ihop honung,soja, ingefära olja och kryddorna efter tycke.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Lindanemon 4 maj 2008

    Måste säga att dessa spjäll är toppengoda, men jag brukar göra dem med en liknande glace och få dem ungefär lika bra... fast då låter jag ugnen vara på 150 grader, och har dem inne i ugnen i mellan 2 och 3 timmar...

  • JohannaY 29 november 2008

    Skrev ut det här receptet till nyår förra året, nu gör vi aldrig några andra! Jättegoda är dom! Min sambos favorit, han som annars inte är nåt stort fan av revbensspjäll. Har dock märkt att jag fotast måste ha mina i ugnen på 225 grader, annars tar det mycket längre tid än dom 15-20 min som dom ska vara inne.

  • JohannaY 29 november 2008

    Skrev ut det här receptet till nyår förra året, nu gör vi aldrig några andra! Jättegoda är dom! Min sambos favorit, han som annars inte är nåt stort fan av revbensspjäll. Har dock märkt att jag fotast måste ha mina i ugnen på 225 grader, annars tar det mycket längre tid än dom 15-20 min som dom ska vara inne.

  • monicadanell 8 augusti 2009

    Hej vännen nu har jag provat saftiga spjäll supergott kommer givet att göra den flera gånger tack vännen monica

  • surdegslasse 23 december 2009

    Härligt! Kryddigt o fint blev det och uterummet doftar gudomligt där de står på kylning. De kommer göra succé på julbordet imorgon.

  • ah 31 mars 2010

    så himla goda full poäng från hela familjen här har gjort dem flera gånger sen vi hitta receptet i julas och dem vi bjudit dom på har bett om receptet

  • guardianlinda 4 april 2010

    tack snälla anders.. blev kanon gott.. räddat min påsk ;)

  • sessa79 4 april 2010

    hej anders.. nått blev fel.. blev inloggad på en annans login sida.. guardian linda.. så det var jag som skrev det betyget :) tack snälla för receptet.. kanongott.. du rädda min påskmiddag imorn ;) mvh sylvia

  • ampen1 12 december 2011

    Hej Hur mycket honung ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.