- Serverar: 1-5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna variant gör att de blir saftigare och smakar mer.
Instruktioner
- Koka upp vattnet med löken, vitlöken, lagerbladen, buljongen, peppar och en skvätt soya och låt det koka ihop en 20 minuter så att smakerna frigörs.
- Lägg ner revbenspjällen och låt dem sjuda i ca 60 minuter.
- Ta upp och lägg på ett grillgaller eller i en ugnsform och pensla på glazen och in på 225 grader på grilleffekt i ca 10-15 min eller tills de fått fin färg.
Om du vill få mer röksmak kan du ha i lite liquid smok i koket (men var försiktig den är väldigt koncentrerad)
- Glazen:
Blanda ihop honung,soja, ingefära olja och kryddorna efter tycke.
Publicerat den
30 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste säga att dessa spjäll är toppengoda, men jag brukar göra dem med en liknande glace och få dem ungefär lika bra... fast då låter jag ugnen vara på 150 grader, och har dem inne i ugnen i mellan 2 och 3 timmar...
Skrev ut det här receptet till nyår förra året, nu gör vi aldrig några andra! Jättegoda är dom! Min sambos favorit, han som annars inte är nåt stort fan av revbensspjäll. Har dock märkt att jag fotast måste ha mina i ugnen på 225 grader, annars tar det mycket längre tid än dom 15-20 min som dom ska vara inne.
Skrev ut det här receptet till nyår förra året, nu gör vi aldrig några andra! Jättegoda är dom! Min sambos favorit, han som annars inte är nåt stort fan av revbensspjäll. Har dock märkt att jag fotast måste ha mina i ugnen på 225 grader, annars tar det mycket längre tid än dom 15-20 min som dom ska vara inne.
Hej vännen nu har jag provat saftiga spjäll supergott kommer givet att göra den flera gånger tack vännen monica
Härligt! Kryddigt o fint blev det och uterummet doftar gudomligt där de står på kylning. De kommer göra succé på julbordet imorgon.
så himla goda full poäng från hela familjen här har gjort dem flera gånger sen vi hitta receptet i julas och dem vi bjudit dom på har bett om receptet
tack snälla anders.. blev kanon gott.. räddat min påsk ;)
hej anders.. nått blev fel.. blev inloggad på en annans login sida.. guardian linda.. så det var jag som skrev det betyget :) tack snälla för receptet.. kanongott.. du rädda min påskmiddag imorn ;) mvh sylvia
Hej Hur mycket honung ska det vara?