Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga rödbetsfrallor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rosafärgade och goda frallor bakat på lantmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan:
  2. Smula jästen i en bunke. Finriv den råa rödbetan. Häll kallt vatten över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner salt, sirap och smör i små kuber. Tillsätt mjölet och rör ihop till en lätt fast deg. Forma degen till bullar på en klädd bakplåt. Täck med plastfolie och ställ plåten kallt till kommande dag.
  3. Dagen efter:
  4. Låt plåten stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Pensla med vatten och toppa med lite frön eller hackade nötter och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.