Otroligt gott och vackert bröd, smaksatt med tomater och örter.
Instruktioner
- Kör ihop alla ingredienser till fördegen i maskin ca 10 minuter på medelhastighet. Låt vila i en skål med handduk över i 3 timmar eller i kylskåp över natten.
- Hacka de färska örterna. Blanda jästen till huvuddegen i lite av de krossade tomaterna så att den löser sig. Blanda ner resten av ingredienserna till huvuddegen, utom havssalt och de soltorkade tomaterna.
- Tillsätt fördegen och låt gå i maskin i ca 8 minuter på medelhastighet. Lägg i salt och kör ytterligare 3 minuter. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda i degen och arbeta 2 minuter till.
- Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 60 minuter. Tryck till degen och vik den ett par gånger. Låt den vila i ytterligare 60 minuter. Ta upp degen och forma till två bröd. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt jäsa på plåt i 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sätt in bröden i ugnen och spruta in rikligt med vatten med en blomsterspruta. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter. Efter ytterligare 10 minuter ska du kort öppna ugnsluckan och lufta, stäng den sedan igen.
- Låt bröden stå kvar 10-15 minuter till. När brödet nått en innertemperatur på 98 grader är de färdiga, mät gärna med en stektermometer. Låt svalna på galler.
Publicerat den
19 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar