Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sagolik lingonpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Söt, syrlig och ljuvligt god är denna lingonpaj med mandelmaräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till en matberedare med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills en smidig degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Vispa äggvitor och socker till en blank och seg maräng i en ren skål. Vänd ner mandelmjöl, likör och lingon. Häll i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Garnera pajen med lingon vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.