Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sagolik moussetårta - utan nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Hittade receptet bland mina samlingar och skall göra tårtan till påsk. Den skall egentligen innehålla ½ dl finhackade pecanötter, men dem har jag plockat bort. Tar inlagda persikor så här års, ( eller kanske aprikoser). Innehåller ej ägg.Obs går EJ ATT FRYSA! Då rinner vätskan ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kexsmulorna med matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
  2. Koka upp persiko- eller apelsinjuicen och blanda ner gelantinet. Låt svalna. Skiva persikorna , koka upp dem tillsammans med farinsockret och citronsaften. Låt sjuda i ca 5 min eller tills persikorna mjuknat.
  3. Rör ner vaniljsockret. Spara hälften av persikorna. Finfördela resten av persikorna i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt, keso och gelantinblandningen.
  4. Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade, avsvalnade persikorna på tårtbotten. Häll över smeten och kyl i 3 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kerstinlisbeth 28 februari 2010

    Går ej att frysa - blir alldeles fel i konsistensen då och håller ej ihop.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.