Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sagolika bullar med nötfyllning

(4 kommentarer)  
Sagolika bullar med nötfyllning Sagolika bullar med nötfyllning Sagolika bullar med nötfyllning Sagolika bullar med nötfyllning Sagolika bullar med nötfyllning
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Dessa bullar är precis som namnet angiver: helt sagolika. Lätta att göra och helt underbara att äta. Tål du inte vanlig mjölk och smör, så prova att göra bullarna med laktosfria produkter. Fyllningen till bullarna kan man också variera till oändlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fram smöret i god tid, så att det blir rumsvarmt och mjukt. Rör smör och socker pösigt med elvisp i en stor skål.
  2. Varm upp mjölken så den blir ljummen, 37º. Smula i jästen och rör om tills den är helt upplöst.
  3. Häll degspadet i smör- och sockerblandningen. Tillsätt äggen. Rör i så pass mycket mjöl att degen lossnar från skålkanterna. Det är nästan hela mjölmängden. Låt degen jäsa i rumsvärme i 30 min under bakduk.
  4. Gör under tiden nötfyllningen. Rör ihop smör, farinsocker och hackade nötter. Bullarna blir också goda med följande exempel på fyllning: Lemon Curl, Dumlekolor, olika sorters syrliga marmelader, vaniljkräm med hallonsylt. Det är bara att låta fantasin flöda.
  5. Arbeta in det sista av mjölmängden så att du får en slät och smidig deg. Dela degen i 2 halvor och rulla dem till avlånga "korvar". Skär upp "korvarna" i 40 bitar.
  6. Platta ut varje degbit i storlek med en handflata. (I originalrecept ska man kavla ut degen, men det är alldeles onödigt.) Lägg 1 tsk fyllning på degplattan och gör ett knyte eller boll. Lägg bollarna i bullformar och låt jäsa i rumsvärme i 35 minuter.
  7. Varm nu upp ugnen till 225ºC.
  8. Pensla bullarna och strö lite hyvlad mandel eller kokosflingor över var bulle som pynt. Grädda bullarna i 5-7 minuter.
  9. Tips: Man kan också pensla bullarna med smält smör och rulla dem i en sockerblandning av vanilj- och strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Steinlager 24 april 2009

    Och hur mycket smör skulle det vara i bulldegen då? :)

  • Bodil56 2 maj 2009

    Ny bilder på mina sagolika bullar. Denna gång är fyllningen med pekannötter och mörkt muscovadosocker.

  • mep 24 oktober 2009

    Tack för receptet. Underbart goda och framförallt en lätthanterlig deg. Supernöjd Marianne

  • johanna79 9 november 2011

    Kanon! Kör man i matberedaren så slipper man bli kladdig alls, och så skönt att slippa kavla vilket ofta gör att jag drar mig för att baka bullar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.