Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

SaigonNem - Vietnamesiska vårrullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Lägg svampen i blöt i hett vatten ca 30 minuter, koka risnudlarna i vatten ca 30 minuter och låt dem rinna av. Finhacka sedan svampen, glasnudlarna, böngroddar och löken. Blanda fläskfärs, krabba , räkor , böngroddar, lök, glasnudlar, svamp, ägg, kryddor och fisksåsen. Blötlägg rispappren så att de blir mjuka och lätta att rulla till dolmar. Lägg på en matsked av fyllningen (ca 20 g) på varje papper, vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ihop kanterna med äggvitan. Hetta upp oljan till ca 180 gr, och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Lägg dem på ett papper. Blanda samman ingredienserna till såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jos1e 26 juni 2008

    Var i VIetnam för ett tag sen och åt en mycket god sås. Tror den heter "nuoc cham" eller något. Är detta den måntro?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.