Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salade Nicoise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den franska medelhavsstaden Nice har denna klassiker sitt ursprung. Dess grönsaker kan variera en aning alltefter säsong och humör, men tonfisken, ansjovisen, äggen och oliverna tummar man aldrig på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt tonfisk, ansjovis/sardeller samt haricot verts rinna av. Dela tonfisken och ansjovisen/sardellerna i mindre bitar.
  2. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skiva potatisen och skär tomaterna i klyftor.
  3. Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg sedan upp hela salladsblad på ett fat. Lägg upp de olika ingredienserna, smakfullt blandade, på salladsbladen. Avsluta med att strö oliverna över.
  4. Gör nu dressingen. Blanda samman vinäger, salt och peppar. Pressa ner vitlök och tillsätt sedan oljan medan du vispar ihop allt. Häll den färdiga dressingen över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.