Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salami- och ostpaj med quinoabotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod paj där pajdegen inte består av vetemjöl utan quinoamjöl. Byt ut salamin mot fetaost om du vill ha rätten vegetarisk. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop med smör och vatten till en fast deg. Tryck ut i en pajform, 24-26 cm i diameter. Nagga botten. Ställ i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt lätt. Fördela salami, ost, tomater, lök, vitlök och oliver i pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
  4. Servera pajen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.