Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamifylld fläskfilé med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Supergoda smaker som gifter sig bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp filén från sidan och rulla samtidigt ut den till en platta, ca ½-1 cm tjock. Bred på ost och lägg på salami. Rulla ihop filén som en rulltårta. Fäst med tandpetare. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen, häll i lite vatten och låt filén steka klart. Kontrollera med köttermometer - vid 70° innertemperatur är köttet klart.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, utom mjöl och vatten. Koka upp. Blanda mjöl och vatten, rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö över färska basilikablad. Servera med ugnsstekta potatisklyftor eller ris och en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.