Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamifylld fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsstekt fläskfilé sköter sig själv i ugnen och har här fått smak av salt salami och soltorkade tomater. Servera gärna med smörfräst spenat och kokt pasta eller potatisklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna.
  3. Skär djupa skåror i köttet med cirka 1 cm mellanrum.
  4. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  5. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen.
  6. Stek köttet i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  7. Gillar man inte salami kan man ta nån smakrik rökt skinka, är man inte förtjust i soltorkade tomater kan man ta vanlig tomat, fast då bör man ta ut köttet när det är 5 minuter kvar och peta i köttet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kickan-62 17 november 2008

    Gjorde detta i helgen,blev SUPERgott!!! Tack.

  • Heisjo 16 mars 2011

    Supergott!! Åt detta till färsk pasta och använde mig av matlagningsgrädde och det blev toppen:-))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.